Referenties en nieuws

Voor onderstaande organisaties heeft WerkWijzer Advies verschillende bedrijfskundige onderzoeken, verbetertrajecten en workshops op projectbasis afgerond.

donderdag 09 januari 2020

Stork en Mammoet

Contractors optimaliseren onderhoudsketen

Stork Technical Services heeft een toegewijd team voor optimale industriële dienstverlening. Deze dienstverlening omvat alle facetten die kunnen bijdragen aan de optimale inzet van industriële installaties en projecten. Projecten met betrekking tot nieuwbouw of modificaties. Onderhoud, zowel preventief als correctief. Van dagelijkse onderhoudswerkzaamheden tot complete turn arounds. Altijd gericht op continuïteit en verbetering van industriële bedrijfsprocessen.

Binnen de petrochemische sector heeft Mammoet een goede reputatie opgebouwd voor het hijsen en het vervoeren van zware industriële goederen. Dit komt ten goede aan technische bedrijven, die bij de bouw, de aanpassing en de uitbreiding van (petro-) chemische installaties en fabrieken betrokken zijn. In deze sector levert Mammoet maatwerk voor ieder hijs- en transport vraagstuk.

Op het industrieterrein Chemelot in Geleen zijn diverse chemische bedrijven gevestigd, zoals DSM. Ten gevolge van wettelijke keuringen gaan chemische plants meestal met intervallen van 4 jaar uit bedrijf. Dit wordt dan gecombineerd met groot onderhoud en modificatieprojecten. Het onderhoudsproces vraagt een nauwkeurig en gedetailleerd projectmanagement en een optimale samenwerking om de deadline te realiseren. Ondanks een uitgebreid voorbereidingstraject lijkt de efficiëntie en de productiviteit af te nemen tijdens het onderhoudsproces. Volgens de contractors wordt dit in grote mate veroorzaakt door onnodige verspillingen tijdens de uitvoering en met name bij de afstemming van het onderhoud. In welke mate deze verspillingen voorkomen en de mogelijke oorzaken hiervan van zijn onbekend.

Doel van het arbeidskundig onderzoek is om de verspillingen die tijdens het onderhoudsproces optreden nauwkeurig in kaart te brengen. WerkWijzer Advies ondersteunt Stork en Mammoet door objectief de tijdsbesteding van onderhouds- en hijsmedewerkers vast te stellen met behulp van tijdstudies.

Geconcludeerd kan worden dat de huidige normtijden niet gerealiseerd worden, hetgeen veroorzaakt wordt door onderlinge werkzaamheden van contractors, wettelijke instanties en DSM. Daarnaast spelen veelvuldig overleg en een ongelijkmatig verdeeld werkaanbod een grote rol bij de productiviteit van de medewerkers. Dit effect wordt versterkt door onbalans tussen de processen (indien een deel van een proces heel vlot loopt en het proces stokt op een andere plek) en opslingering in de keten (een klein oponthoud aan het begin van het proces kan grote gevolgen krijgen later in het proces).

WerkWijzer Advies heeft praktische en toepasbare verbeteringen aangedragen om wachttijden van de monteurs te verminderen, materiaalbeschikbaarheid te verhogen, onnodig transport en verplaatsingen te reduceren, overzicht en aansturing te verbeteren en een gelijkmatig werkaanbod te creëren. De kunst hier is het streven de dagelijkse gang van zaken in balans te krijgen zodat het mogelijk wordt om stressvrij, met elegante slanke processen, veel voor elkaar te krijgen. De Lean gedachte: “Niet harder, maar slimmer werken” vindt veel draagvlak bij de monteurs. Ten doel is gesteld om zonder grote investeringen stapsgewijs de productiviteit te verhogen. Dit kan uiteindelijk
een productiviteitsverbetering opleveren van 20%. De 'sleuteltijd' van een monteur kan zo toenemen met gemiddeld 1 uur en 36 minuten per dag.

Indien u naar aanleiding van deze informatie vragen heeft, of in een persoonlijk vrijblijvend gesprek kennis met ons zou willen maken, dan staan wij u graag te woord.Klanten en geïnteresseerde relaties houden wij ook graag per e-mail op de hoogte (max. 4x per jaar) over nieuwe ontwikkelingen, gerealiseerde projecten en nieuws op het gebied van tijdstudies en Lean Manufacturing. Wilt u op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen, meldt u zich dan nu aan voor onze e-mail nieuwsbrief»Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.