Blog

vrijdag 11 juli 2014

Bemas

Bezoek BEMAS aan NedTrain Maastricht

Op 3 juli 2014 hebben een aantal leden van de BEMAS (Belgian Maintenance Association. www.bemas.org) een bezoek gebracht aan onderhoudsbedrijf Maastricht. Dit met als doel ervaringen over trends, innovatie, verbeterprocessen, productiviteitsstudies (Hands on Tool Time) in de onderhoudsbranche uit te wisselen.

Op verzoek van Wim Vancauwenberghe (Maintenance Evangelist) van BEMAS heeft een aantal leden van de BEMAS, waaronder leidinggevenden van de MIVB (Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer te Brussel), de Lijn (vervoersbedrijf Vlaanderen) en TEC (vervoersbedrijf Wallonië) een bezoek gebracht aan onderhoudsbedrijf Maastricht. Door Chris Bruggenkamp (Productiemanager van onderhoudsbedrijf Maastricht) zijn de leden van de BEMAS geïnformeerd over verbeterprojecten welke binnen NedTrain en met name onderhoudsbedrijf Maastricht de afgelopen periode de revue gepasseerd hebben zoals: De NedTrain Way, Human Factors veiligheidsprogramma, Productie Engineering en vooral het Modulair Onderhoud (MOOD) en gedrag en leiderschap. Hierbij zijn de highlights en de bereikte resultaten van de projecten belicht en toegelicht.

Fons Mertens (NedTrain Consultant Bureau Normering) heeft de bezoekers uitleg gegeven over de behoefte en de toepassing van normtijden binnen het onderhoud en de oprichting van Bureau Normering. Door Patrick Rijken en Rob Dohmen van WerkWijzer Advies (Adviesbureau dat Bureau Normering ondersteunt bij tijdbestedings- en normtijdonderzoeken) is uitleg gegeven over de toepassing van HoTT metingen (Hands on Tool Time) in relatie tot Lean Manufacturing. Na de verschillende presentaties hebben de leden van de BEMAS ook een bezoek gebracht aan de werkplaats waar de resultaten van de lopende verbeterprojecten duidelijk zichtbaar waren. De leden van de BEMAS hebben ook met een aantal monteurs gesproken over de verbeteringen in de praktijk. Aan het einde van bezoek is er een terugkoppeling geweest waarbij de leden van de BEMAS hebben aangegeven onder de indruk te zijn van de verbeterprojecten en de bereikte resultaten. Daarnaast heeft Wim Vancauwenberghe aangeboden ook een bezoek te brengen bij een van de bedrijven aangesloten bij de BEMAS. Al met al een geslaagde middag.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.